Ραπτικη

Dress E και μια μικρή ιστορία.

_DSC2501-1Η ιστορία μου με τη ραπτική έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά. Περίπου 10 χρόνια πίσω, είχα την πρώτη μου επαφή με μια ραπτομηχανή-έπιπλο της singer που μου χάρισε η μητέρα μου και με την οποία δειλά-δειλά άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα μου ατσούμπαλα και κακοραμμένα σουβέρ, τις πρώτες μου μαξιλαροθήκες και άλλα απλά μικροπράγματα για το σπίτι. Αυτό όμως που πραγματικά ήθελα, ήταν να φτιάχνω τα δικά μου ρούχα. Πάντοτε ένιωθα ανικανοποίητη από την ποιότητα και τα σχέδια των ρούχων του εμπορίου. Ήθελα να μπορώ να υλοποιώ τις δικές μου ιδέες και να νιώθω όμορφα και άνετα μέσα στα ρούχα μου. Ξεκίνησα λοιπόν μαθήματα με μεγάλη χαρά και λαχτάρα, συναισθήματα που γρήγορα όμως αντικαταστάθηκαν από την απογοήτευση, αφού η διαδικασία που ακολουθούσαμε μου φαινόταν βουνό. Έτσι τα παράτησα και έβαλα στην άκρη τη μηχανούλα μου. Η λαχτάρα μου όμως για δημιουργία δεν έσβησε με το πέρασμα των ετών. Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω μια εκ νέου προσπάθεια και όντας πιο “σοφή” είπα πως αυτή τη φορά θα ξεκινήσω μεν με ρούχο, αλλά με κάτι που θα είναι όμορφο και απλό, για να αποφύγω νέες απογοητεύσεις. Έψαχνα στο internet για πατρόν που να καλύπτουν αυτές τις ανάγκες μου (απλότητα, ευκολία, ομορφιά) όταν εμφανίστηκε μπροστά μου αυτο το βιβλίο.

stylish dress bookΚοιτάζοντας τα περιεχόμενα του Stylish Dress Book διαπίστωσα ότι όλα τα πατρόν που είχε μου άρεσαν (και τα 26 που περιέχονται στο βιβλίο) και πως όσοι το είχαν αγοράσει είχαν τη γνώμη ότι είναι εύκολα. Το παρήγγειλα χωρίς άλλη σκέψη και όταν ήρθε στα χέρια μου ένιωσα τεράστια χαρά αλλά και αγωνία για το αν θα τα καταφέρω.

Ξεκίνησα από το πρώτο φόρεμα του βιβλίου, που είναι και το πιο εύκολο και δε φαντάζεσαι τη χαρά μου όταν το τελείωσα και ήταν σωστό! (είχα διαλέξει βέβαια λάθος μέγεθος 🙂 ) Η “επιτυχία” με γέμισε αυτοπεποίθηση και είπα τότε να δοκιμάσω κάτι πιο δύσκολο. Διάλεξα το DRESS E που ήταν και ο κύριος λόγος που αγόρασα το βιβλίο. Πήρα το ύφασμα που είχα σταμπάρει από καιρό και ξεκίνησα. Και ήταν πραγματικά εύκολο! Οι οδηγίες, είναι στα αγγλικά αλλά είναι λιτές και περιεκτικές (με youtube παντα δίπλα για τις δύσκολες ώρες), το πατρόν έχει ως επί το πλείστον ευθείες γραμμές και αυτό το κάνει πιο απλό, δεν υπάρχουν κουμπότρυπες ή φερμουάρ.

Όταν το φοράω παίρνω πολλά θετικά σχόλια και κάθε φορά νιώθω χαρά και μια μικρή υπερηφάνια όταν λέω, “Ευχαριστώ πολύ! Το έφτιαξα μόνη μου!”

Τώρα συνεχίζω με τα πατρόν αυτού του βιβλίου και κάθε φορά που θα τελειώνω κάτι θα το αναρτώ εδώ. Έχω βάλει σκοπό να ράψω και τα 26 πατρόν που έχει!

Το βιβλίο το αγόρασα από εδώ και το ύφασμα (αυτό το υπέροχο, ατσαλάκωτο συνθετικό σουέτ!) με το οπoίο το έφτιαξα από εδώ .

Αν έχεις κι εσύ το βιβλίο και έχεις ράψει κάτι από αυτό, θα χαρώ πολύ να το δω στα σχόλια!

Καλές δημιουργίες!

acornkiss

Save

Save

Save

Save

Save

Advertisement

10 thoughts on “Dress E και μια μικρή ιστορία.

  1. Γεια! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Έχει και τις δύο μετρήσεις. Όπου αναφέρει τις ίντσες μέσα σε παρένθεση έχει και τα εκατοστα!

   Like

 1. “Πάντοτε ένιωθα ανικανοποίητη από την ποιότητα και τα σχέδια των ρούχων του εμπορίου”… αυτό ακριβώς νιώθω και γω.. αλλά η έλλειψη χρόνου δεν μ’αφήνει να ..δημιουργήσω.. ξανάρχισα πάλι να την ψάχνω.. για να δούμε.. τώρα που κοντεύει καλοκαίρι και τα ρούχα είναι πιο.. εύκολα, (δεν έχουν πολλές φόδρες, μανίκια κλπ) ελπίζω να καταφέρω να ξαναφτιάξω κάτι δικό μου!

  Liked by 1 person

  1. Πραγματικά, τα καλοκαιρινά ρούχα είναι πιο εύκολα και γρήγορα στο ράψιμο. Εύχομαι να βρεις το χρόνο και να ξεκινήσεις σύντομα! ♥

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.