παρουσιαση πατρον · Ραπτικη

The ultimate shift dress και παρουσίαση πατρόν.

_DSC2588-1

Το The Ultimate Shift Dress από την Sew Over It, είναι η πρώτη μου επαφή με ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής πατρόν και χάρη σε αυτήν άρχισα να ψάχνομαι γενικότερα με ανεξάρτητους σχεδιαστές. Μέχρι στιγμής ήξερα μόνο την Burda.

Το πατρόν αυτό “εμφανίστηκε” μπροστά μου στο Pinterest (που αλλού; 🙂 ) μετά από μια γενική αναζήτηση πατρόν σε pdf αρχείο. Με κέρδισε αμέσως η απλότητά του, γιατί σαν αρχάρια είναι το πρώτο που κοιτάζω σε ένα πατρόν. Αφού το έψαξα λίγο ακόμη και είδα τα φορέματα άλλων αγοραστών, αποφάσισα ότι θα το πάρω!

_DSC2779-1

Μόλις ολοκλήρωσα την αγορά, αμέσως έλαβα ένα e-mail με δύο αρχεία. Το ένα ήταν τα κομμάτια του πατρόν έτοιμα να εκτυπωθούν σε χαρτί Α4 (που στη συνέχεια πρέπει να κολλήσεις) και το άλλο ήταν οι οδηγίες. Το αρχείο των οδηγιών έχει αυτό το όμορφο vintage εξώφυλλο που βλέπεις παραπάνω.

Στις επόμενες σελίδες υπάρχουν οι οδηγίες ραψίματος του πατρόν, χωρισμένες σε απλά αριθμημένα βήματα (το αγαπημένο μου δηλαδή!) και πάντα συνοδευόμενες από εικονίδια που βοηθούν επιπρόσθετα στην κατανόηση των βημάτων.

_DSC2786-1

Στην τελευταία σελίδα, που καλό είναι να την κοιτάξεις πρώτη, βρίσκονται οι τρεις εκδοχές του πατρόν, τα προτεινόμενα υφάσματα και πόσο ύφασμα θα χρειαστείς για την κάθε εκδοχή, ένας οδηγός -σε ίντσες- για να βρεις το μέγεθός σου και οι διαστάσεις του τελικού ρούχου, κάτι που σου λύνει τα χέρια αν δεν μπορείς να  αποφασίσεις ποιό μέγεθος να διαλέξεις.

_DSC2796-1

Το πατρόν αυτό είναι εύκολο στο ράψιμο, δεν χρειάζεται φερμουάρ ή κουμπότρυπες και είναι πολύ όμορφο σαν τελικό ρούχο. Με ενθουσίασε όμως για έναν ακόμη λόγο. Τα περιθώρια ραφής περιέχονται στο πατρόν και δε χρειάστηκε να τα περάσω εγώ!!! Πραγματικά είναι κάτι που βαριέμαι να κάνω και το να ξέρεις ότι απλώς θα αντιγράψεις το πατρόν και είσαι έτοιμη να κόψεις είναι υπέροχο! Η μόνη δυσκολία που συνάντησα και φαντάζομαι ότι οφείλεται στην έλλειψη εμπειρίας που έχω, ήταν τα μανίκια. Επειδή έχουν μια μικρή σούρα στους ώμους δε μου έβγαιναν όπως ήθελα και χρειάστηκε να τα κάνω τρεις φορές, χωρίς να μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένη απολύτως.

_DSC2790-1

Να πω ακόμη ότι το πατρόν είναι στα αγγλικά και επειδή είναι αγγλική εταιρία, οι μετρήσεις είναι αλλού σε ίντσες και αλλού σε εκατοστά. Πάντως τα περιθώρια ραφής, που είναι και τα πιο σημαντικά κατά τη διάρκεια του ραψίματος, είναι σε εκατοστά.

Με λίγα λόγια, το λάτρεψα και χαίρομαι τόσο πολύ που το έχω στα χέρια μου! Ήδη ετοιμάζω και άλλες εκδοχές του και σχεδιάζω μερικές παραλλαγές του που θα σου δείξω σύντομα!

Αν έχεις φτιάξει κι εσύ αυτό το πατρόν ή κάτι άλλο από την εταιρία Sew Over it, θα χαρώ πολύ να το δω στα σχόλια!

Καλές δημιουργίες!

acornkiss

ΥΓ: Το ύφασμα ήταν δώρο της μητέρας μου και δεν γνωρίζει από που το πήρε, μου είπε από κάπου στην Αιόλου 🙂 .

Save

Save

Save

Save

Advertisement

4 thoughts on “The ultimate shift dress και παρουσίαση πατρόν.

  1. Δεν έχω ράψει ποτέ από πατρόν, όταν είδα πρώτη φορά ένα από BURDA έπαθα πανικό και είπα μόνο για κουρτίνες θα την έχω τη μηχανή, τζάμπα λεφτά έδωσα! Μετά άρχισα να φτιάχνω μόνη μου και όταν είδα το βιβλιαράκι που πρότεινες στο προηγούμενο άρθρο, είπα κάτι μπορεί να γίνει! Το φόρεμα σου πάει πάρα πολύ, μπράβο!

    Like

    1. Κι εγώ έτσι νιώθω με τα burda! Ενώ έχει πολύ ωραία σχέδια, μάλλον είναι πιο πολύ για προχωρημένους στη ραπτική. Παρατήρησα όμως ότι όλες αυτές οι μικρές εταιρίες απαντούν σ’ αυτό το πρόβλημα, παρέχουν αναλυτικές, κατανοητές οδηγίες. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! 🙂

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.