παρουσιαση πατρον · Ραπτικη

Dress F: Το τουνίκ με τα πιο ιδιαίτερα μανίκια!

dess f front

Εάν έχεις δει το πρώτο μου ραπτικό post, θα θυμάσαι αυτό το τύπου vintage λουλουδάτο ύφασμα, με το οποίο είχα φτιάξει το Boudoir shorts. Το Dress F είναι το project από το οποίο είχα το περίσσευμα! Το είχα κόψει μαζί με το το Dress E όταν παρέλαβα το Stylish Dress Book.

dress f sleeve

Οι λόγοι που το είχα επιλέξει, εκτός από αυτό το υπέροχο σχήμα καμπάνας και το σκίσιμο που έχουν τα μανίκια, ήταν το γεγονός ότι δεν έχει πένσες, έχει λίγα κομμάτια και ότι η λαιμόκοψή του ήταν για μένα μια καινούργια πρόκληση. Επίσης δεν λέω ποτέ όχι σε φιογκάκια, όπου και αν βρίσκονται! 🙂

Το φόρεμα παρόλο που δεν έχει πένσες, έχει “μεσάτο” κόψιμο. Η εφαρμογή του είναι πολύυυ άνετη και σκέφτομαι την επόμενη φορά να το κάνω ένα νούμερο μικρότερο.

Οι οδηγίες ήταν απολύτως σαφείς και με βοήθησαν να καταλάβω πώς γίνεται το “καθάρισμα” αυτής της λαιμόκοψης, η οποία δεν έχω ιδέα πώς λέγεται (αν ξέρεις γράψε μου σε παρακαλώ στα σχόλια).

tool prym

Το πατρόν αυτό ήταν πολύ ξεκούραστο, κάτι που το χρειαζόμουν μετά τη Mimi blouse. Το μόνο που με δυσκόλεψε τελικά, ήταν αυτά τα σούπερ λεπτά κορδονάκια που δεν μπορούσα να γυρίσω το μέσα έξω με τίποτα (τί τραβάω για να έχω φιογκάκια!). Ευτυχώς βρήκα στα πράγματά μου αυτό το εργαλειάκι που μου είχε χαρίσει μία πλεκτοφίλη πριν χρόνια, σε μια φάση που δεν σκεφτόμουν καν τη ραπτική και κατάφερα να τα γυρίσω, οπότε θενξ Μαργαρίτα!

Αν έχεις δοκιμάσει κι εσύ αυτό το πατρόν ή κάποιο άλλο από το συγκεκριμένο βιβλίο, θα χαρώ πολύ να το δω στα σχόλια!

Καλές δημιουργίες!

acornkiss

ΥΓ1: Το ύφασμα που χρησιμοποίησα είναι μία  πολύ μαλακή και αέρινη βαμβακερή ποπλίνα και την πήρα από το Raftadiko.gr.

ΥΓ2: Το βιβλίο το αγόρασα από εδω και τα μεγέθη που έχει είναι από 6-16, με το μεγαλύτερο να είναι για διαστάσεις: μπούστο 102εκ., μέση 84εκ., γοφοί 111εκ.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

5 thoughts on “Dress F: Το τουνίκ με τα πιο ιδιαίτερα μανίκια!

  1. Είναι πάρα πολύ ωραίο. και το ύφασμα και το φόρεμα και το μοντέλο, μπράβο μπράβο, καλοφόρετο! Αν φτιάξω κι εγώ ποτέ κάτι που θα μου πάει τόσο πολύ, θα το κάνω σε 5 χρώματα και δε θα φοράω τίποτα άλλο (wardrobe goals λέμε!)

    Liked by 1 person

    1. Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ! Τί γλυκά λογάκια είναι αυτα; ♥ Κι εγώ έτσι λέω, θα φτιάξω κι άλλο, αλλά μετά θέλω να πάω σε κάτι νέο γιατί αλλιώς βαριέμαι.

      Like

      1. εγώ βαριέμαι να ασχοληθώ να ράψω ένα και καλό, τι μου λες τώρα! Άσχετο, ήθελα να σου δείξω αυτό το κανάλι, μήπως και δεν το ξέρεις, πιστεύω θα σου αρέσει https://www.youtube.com/user/madebyaya

        Like

  2. Αυτό το εργαλείο με έκανε να σταματήσω να βρίζω όταν γυρίζω τιράντες. Νά ‘ναι καλά ο εφευρέτης του 🙂

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.