Βιβλια Ραπτικης · Παρουσιαση Βιβλιου · Ραπτικη

Love at first stitch, by Tilly and the buttons, παρουσίαση βιβλίου.

lafst pres

Αν παρακολουθείς το blog μου, θα έχεις δει αρκετές φορές το όνομα της Tilly Walnes και της εταιρίας πατρόν που έχει δημιουργήσει, την “Tilly and the Buttons”. Έχω ράψει αρκετά πατρόν της, είτε μεμονωμένα είτε προερχόμενα από το βιβλίο της και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής είναι η αγαπημένη μου εταιρία! Η αισθητική της μου ταιριάζει πάρα πολύ και τα πατρόν της πάντοτε συνοδεύονται από εκπληκτικές οδηγίες, τέτοιες που καταφέρνεις να ράψεις  πράγματα που δεν πίστευες ότι θα μπορούσες, χωρίς να το καταλάβεις!

lafst pres book in

Αυτή τη φορά θα σου μιλήσω για το βιβλίο της. Το Love at first stitch, είναι το δεύτερο βιβλίο που αγόρασα στο νέο μου ξεκίνημα στη ραπτική. Αυτό που με έκανε να το αγαπήσω (εκτός από τα υπέροχα πατρόν του και τις πολλές-πολλές γνώσεις που μου προσφέρει) ήταν η προσέγγιση της Tilly στην εκμάθηση της ραπτικής. Σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις ότι η ραπτική είναι πάνω από όλα χαρά και σε μαθαίνει να μην φοβάσαι. Φαντάσου ότι σε βάζει να τοποθετήσεις κρυφό φερμουάρ χωρίς να ξέρεις καν να βάλεις κανονικό και φυσικά τα καταφέρνεις! Όχι μόνο γιατί έχει φοβερές οδηγίες, αλλά κυρίως επειδή σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

lafst pres scarf

Το βιβλίο, είναι δομημένο με επίκεντρο τον αρχάριο. Ξεκινάει μαθαίνοντάς σου βασικά πράγματα για την ραπτομηχανή (πώς να βάζεις την κλωστή, πώς κάνεις μπρος πίσω, κτλ.) και χρησιμοποιώντας το πιο απλό πατρόν που μπορείς να φτιάξεις (την κορδέλα που βλέπεις παραπάνω) σου δίνει το έναυσμα για να αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με την χρήση της.

lafst pres pyjamas

Όταν νιώσεις έτοιμη/-ος να ράψεις κάτι πιο τρισδιάστατο, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο πατρόν που είναι αυτή η πυτζάμα Margot. Το πατρόν αυτό δεν παρουσιάζει κάποια τρομερή ραπτική δυσκολία, αφού έχει κατά κύριο λόγο ευθείες και ελαφριές καμπύλες (πράγματα που θα ξέρεις ήδη, αν έχεις κάνει τις ασκήσεις που σου δίνει το βιβλίο). Έτσι θα μπορείς να δώσεις την προσοχή σου σε νέες γνώσεις, που έχουν να κάνουν με την αντιγραφή και το κόψιμο του πατρόν στο ύφασμα. Αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά αν δεν το έχεις ξανακάνει, μπορεί να σε προβληματίσει στην αρχή. Με τις οδηγίες του βιβλίου, θα περπατήσεις αυτόν τον δρόμο με μεγαλύτερη ευκολία.

lafst pres delphine

Το επόμενο πατρόν, είναι η φούστα Delphine. Εδώ το ράψιμο θα είναι πια για σένα παιχνιδάκι. Η νέα δυσκολία που θα συναντήσεις, είναι η τοποθέτηση του “κρυφού” φερμουάρ και ίσως το ζωνάκι.

lafst pres lesson

Δεν έχεις όμως τίποτα να φοβηθείς, αφού οι οδηγίες θα είναι πάλι εκεί για σένα και πάνω από όλα η θετική ενέργεια που σου μεταδίδει το ύφος της γραφής αυτού του βιβλίου.

lafst pres megan

Οι νέες ικανότητες που θα αποκτήσεις κάνοντας το φόρεμα Megan, είναι η τοποθέτηση μανικιών και το ράψιμο πενσών. Το φόρεμα είναι απλό στις γραμμές του για να μπορείς να επικεντρώσεις στις νέες προκλήσεις.

lafst pres book clemence

Και ήρθε η ώρα, να μάθεις να φτιάχνεις το δικό σου πατρόν! Μην πανικοβληθείς. Μιλάμε για ευκολάκι! Η φούστα Clemence δημιουργείται με απλά ορθογώνια παραλληλόγραμμα. Πίστεψέ με, θα νιώθεις μεγάλη περηφάνια για αυτό το ρούχο!

lafst pres book mimi

Αφού πλέον η αυτοπεποίθησή σου έχει χτιστεί και οι ικανότητές σου έχουν αυξηθεί, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο πατρόν, την μπλούζα Mimi, που έχει περισσότερα μέρη και μερικές πιο περίπλοκες τεχνικές, όπως τοποθέτηση και συναρμολόγηση κολάρου και πιετούλες! (Yay!!!)

lafst pres book lilou

Το βιβλίο τελειώνει με το φόρεμα Lilou που είναι ό,τι πιο απλό μπορείς να φανταστείς. Σε μαθαίνει όμως, πώς να φοδράρεις ένα μπούστο για τέλειο φινίρισμα!

lafst pres book dedication

Πλέον, έχεις “αποφοιτήσει” και έχεις αποκτήσει μια σειρά σπουδαίων δεξιοτήτων, αλλά και μια θετική φιλοσοφία γύρω από την ραπτική.

Τα πατρόν είναι όλα ιδανικά για μετατροπές ή pattern hacking που λένε και οι Άγγλοι! Μπορείς δηλαδή να αλλάξεις χαρακτηριστικά τους και να τα κάνεις ακόμη πιο δικά σου. Υπάρχουν ακόμη και οδηγίες για να το κάνεις αυτό!

Εγώ επειδή είχα μια μικρή εμπειρία στην ραπτική πριν ξεκινήσω το βιβλίο και γενικά είμαι ανάποδος και ανυπόμονος άνθρωπος, δεν ακολούθησα την σειρά και έκανα αυτό που μου άρεσε περισσότερο κάθε φορά. Μου έχουν μείνει η πυτζάμα και η φούστα Delphine για να το τελειώσω και να είσαι σίγουρη/-ος ότι είναι στα άμεσα σχέδιά μου!

Εσύ έχεις κάποιο αγαπημένο βιβλίο ή εταιρία πατρόν; Περιμένω να διαβάσω στα σχόλια!!!

Καλές δημιουργίες!

acornkiss

ΥΓ: Το βιβλίο είναι στα αγγλικά. Είναι για μεγέθη έως και: μπούστο 112cm, μέση 96.5cm, περιφέρεια 119.5cm. Το αγόρασα από εδώ.

 

Advertisement

8 thoughts on “Love at first stitch, by Tilly and the buttons, παρουσίαση βιβλίου.

  1. Φαίνεται υπέροχο το βιβλίο! Εγώ μέχρι τωρα έφτιαχνα ρούχα τα οποία τα έφτιαχνα με βάση τα ρούχα τα οποία έχω ήδη. Από έτοιμα πατρόν δεν έχω ιδέα. Ελπίζω να αλλάξει αυτό με αυτό το βιβλίο!

    Like

    1. Καταρχάς, ρισπέκτ που μπορείς και αντιγράφεις ρούχα που ήδη έχεις! Ελπίζω να τα καταφέρω κι εγώ κάποτε. 🙂 Τώρα για το βιβλίο, πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει, γιατί αντικειμενικά έχει πολύ καλές οδηγίες. Επιπλέον, σκέφτομαι να κάνω ένα τουτόριαλ με κάποιο από τα πατρόν, από την αντιγραφή του πατρόν έως την ραφή του για έξτρα βοήθεια!!! ♥♥♥

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.