παρουσιαση πατρον · πατρον · Ραπτικη

Tulip pants και παρουσίαση πατρόν.

tulip pants front iv

Σήμερα έχω την χαρά να παρουσιάζω το πατρόν μιας Ελληνίδας σχεδιάστριας, της Σοφίας Κουρή, με την επωνυμία “The Patterns room”. Η Σοφία με προσέγγισε μέσω e-mail και μου ζήτησε να διαλέξω ένα από τα πατρόν της για να το δοκιμάσω και να μοιραστώ μαζί σου τις εντυπώσεις μου. Η πρότασή της με ενθουσίασε για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που ασχολείται με την δημιουργία πατρόν για προσωπική χρήση και δεύτερον, επειδή όταν μπήκα στο κατάστημά της στο etsy.com είδα όμορφα σχέδια, ιδανικά για την καθημερινή ζωή.

Δε μου πήρε πολύ ώρα για να αποφασίσω ποιο πατρόν θα δοκίμαζα. Από πέρισυ ήθελα να ράψω μία cropped παντελόνα και μόλις είδα το tulip pants ήξερα ότι είχα ήδη διαλέξει.  Ήταν πάρα πολύ εύκολο στο ράψιμο, με υπέροχες κοφτές τσέπες και μου πήρε μόλις δύο απογεύματα για να το τελειώσω. Βέβαια εγώ ράβω πολύ αργά. Σε κάποιον πιο έμπειρο και χωρίς προβλήματα στα χέρια θα έπαιρνε ένα απόγευμα.

Το πατρόν έρχεται με τρεις παραλλαγές στα μήκη: μέχρι το γόνατο, 7/8 και μακρύ. Έχει μεγάλη γκάμα μεγεθών. Εγώ έραψα το νούμερο 12 που αντιστοιχούσε στις διαστάσεις  της μέσης μου και έχω την εφαρμογή που βλέπεις. Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά, αλλά πιστεύω  σύντομα να βγουν και στα ελληνικά. Είναι λιτές, χωρίς πολλά εικονίδια και γι’ αυτό θα έλεγα πως είναι περισσότερο κατάλληλο για άτομα που έχουν ξαναράψει κάτι παρόμοιο. Κάποιος εντελώς αρχάριος μπορεί να δυσκολευτεί. Παρόλα αυτά αν κολλήσεις κάπου, έχω την αίσθηση πως η Σοφία θα χαρεί να σε βοηθήσει.

Το πατρόν του παντελονιού είναι πάρα πολύ άνετο. Το ζωνάκι του, που μπροστά καταλήγει σε  σχήμα V (κάτι που μου αρέσει πολύ!), κάθεται στη λεκάνη απαλά και στη συνέχεια πέφτει στους γοφούς από όπου και ανοίγει. Οι τσέπες μπαίνουν πολύ εύκολα. Aν δεν έχεις ξαναράψει μπορείς να συμβουλευτείς το tutorial για κοφτές τσέπες που έχω φτιάξει. Έχει μόνο δύο πένσες στο πίσω μέρος. Το δοκίμασα σε διάφορες κινήσεις για να δω αν θα “κόβει” κάπου και δε με ενόχλησε πουθενά. Το ύφασμα που διάλεξα είναι βαμβακερό με βισκόζη και πλέξη ζακάρ. Είναι πάρα πολύ λεπτό, απαλό και αέρινο, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου διαφανές. Ο συνδυασμός ενός τέτοιου υφάσματος με το συγκεκριμένο πατρόν είναι ιδανικός για τους ζεστούς μήνες που έρχονται και κάτι μου λέει ότι το καινούργιο μου παντελόνι θα φορεθεί πολύ! Βέβαια, μπορείς να διαλέξεις ύφασμα ανάλογα με το ύφος που θες να δώσεις. Το πατρόν εύκολα μπορεί να γίνει πιο επίσημο ή πιο chic.

tulip pants front ii

Από τότε που ξεκίνησα τη ραπτική, ράβω κυρίως ρούχα για περιστάσεις και όποτε ανακαλύπτω ένα πατρόν άνετο και εύκολο να φορεθεί κάθε μέρα συνειδητοποιώ ότι τελικά η ραπτική είναι και για τα απλά πράγματα, αν όχι κυρίως για αυτά.

Ευχαριστώ πολύ τη Σοφία! Της εύχομαι να συνεχίσει την καλή δουλειά και να δημιουργεί για εμάς πολλά όμορφα πατρόν.

Για ό,τι απορίες, συμβουλές, παρατηρήσεις έχεις να μου κάνεις σε περιμένω στα σχόλια!

Καλές δημιουργίες!

acornkiss

ΥΓ: Το πατρόν μπορείς να το βρεις σε μορφή pdf στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Σοφίας, το ‘The Patterns Room’ . Το ύφασμα που χρησιμοποίησα μπορείς να το βρεις εδώ.

 

Advertisement

2 thoughts on “Tulip pants και παρουσίαση πατρόν.

  1. Έγινε πάρα πολύ ωραίο και μου αρέσει πολύ το χρώμα που διάλεξες.
    Επίσης ας βγούμε να φωνάξουμε όλες: Ζήτω οι τσέπες!!!

    Liked by 1 person

    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κοριτσάκι!!! Ζήτω οι τσέπες! Μα δεν καταλαβαίνω γιατί φτιάχνουν γυναικεία ρούχα χωρίς τσέπες. ♥♥♥

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.