παρουσιαση πατρον · πατρον · Ραπτικη · pattern hack

Sheona top και παρουσίαση πατρόν. Η μπλούζα με το μπροστινό δέσιμο!

sheona front

Να σου γνωρίσω το Sheona top της Ελληνίδας σχεδιάστριας, Αθηνάς Κάκου! Η Αθηνά, μου έστειλε πριν αρκετό καιρό αυτό το πατρόν και μου ζήτησε να γράψω μία παρουσίαση. Έχοντας δει τα υπέροχα ρούχα που έραψαν άλλες φίλες που ακολουθώ στο Instagram με αυτό, δέχτηκα με ενθουσιασμό την πρότασή της.

Το πατρόν έρχεται με πέντε βασικές παραλλαγές (και λέω βασικές γιατί στο blog της Αθηνάς θα βρεις πάρα πολλά tutorials με άλλες τόσες) και καλύπτει πολλές πτυχές της καθημερινότητας. Από ένα απλό μπλουζάκι που θα φοράς κάθε μέρα έως ένα κομψό φόρεμα που θα βάλεις σε κάποια εκδήλωση. Η απλότητα της γραμμής του πατρόν σου δίνει τη δυνατότητα να του δώσεις ό,τι στυλ θέλεις, ανάλογα με το ύφασμα που θα επιλέξεις.

Το ράψιμο είναι πάρα πολύ απλό, ιδανικό για αρχάριες/-ους ή για κάποια/-ον που σκέφτεται να ράψει το πρώτο της/-ου ρούχο με ελαστικό ύφασμα. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα με τις αναλυτικότατες οδηγίες που είναι γραμμένες στα ελληνικά, αλλά και το βιντεάκι στο youtube που θα σου λύσει κάθε πιθανή απορία.

Εγώ διάλεξα να κάνω την παραλλαγή της μπλούζας με το μπροστινό δέσιμο. Το είδα σε ένα από τα tutorials της Αθηνάς και το λάτρεψα! Ο τρόπος που δένει μπροστά η μπλούζα δίνει μία ρετρό διάθεση (που ξέρεις πόσο αγαπώ) και ανάλογα με το πόσο σφιχτά θα δέσεις τον φιόγκο σου μπορείς να έχεις μία χαλαρή, ριχτή μπλούζα ή μια πιο “μεσάτη”. Επιπλέον, το tutorial μου έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσω την τεχνική που έμαθα και σε άλλες μπλούζες.

Χρησιμοποίησα ένα ζέρσεϊ όχι πολύ λεπτό και νομίζω πως ήταν ιδανικό για αυτό το πατρόν. Είναι πολύ μαλακό και φιλικό στο δέρμα μου. Έραψα το νούμερο 8 με βάση τις διαστάσεις μου. Η μπλούζα είναι πολύ άνετη και πέφτει τέλεια στο σώμα. Μου αρέσουν πολύ τα μανίκια 3/4 και συνηθίζω να τα προτιμώ. Είμαι από τα άτομα που συνέχεια σηκώνουν τα μανίκια τους σε αυτό το ύψος οπότε όταν τα μανίκια μου είναι ήδη εκεί με βγάζουν από τον κόπο! 🙂

sheona front iv b

Είμαι πολύ χαρούμενη με τη νέα μου μπλούζα και είμαι σίγουρη ότι θα φορεθεί πολύ! Ήδη την έχω φορέσει αρκετές φορές πριν σου τη δείξω και φοβόμουν μην πάθει κάτι και δεν μπορώ να τη φωτογραφίσω (μου αρέσει να ζω επικίνδυνα), αλλά όλα πήγαν καλά. Θα ήθελα να φτιάξω και μία-δύο ακόμη με αυτό το πατρόν για να ενισχύσω λίγο την casual γκαρνταρόμπα μου που όλο την παραμελώ. Με παρασύρουν συνέχεια αυτά τα περίτεχνα πατρόν και τα φαντεζί υφάσματα!

Αυτό είναι το πρώτο post στο οποίο έβγαλα μόνη μου τις φωτογραφίες. Είναι ίσως πιο σκοτεινές από ότι σε έχω συνηθίσει, αλλά δεν έχω ακόμη τρίποδο και τις έβγαλα μέσα στο σπίτι με πατέντες. Πιστεύω ότι οι επόμενες θα είναι καλύτερες! Τελικά (για να μην ανησυχείς) ο Φρίξος απλώς έπαιζε με τους φανταστικούς του φίλους και σε κάποια φάση παραενθουσιάστηκε. 😀

Ευχαριστώ πολύ την Αθηνά που μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω το πατρόν της και της εύχομαι να συνεχίσει την καλή δουλειά, όπως ήδη το κάνει!

Λοιπόν, πώς σου φάνηκε η μπλουζίτσα μου; Ανυπομονώ να μάθω στα σχόλια. Μέχρι την επόμενη φορά…

Καλές δημιουργίες!

acornkiss

ΥΓ: Το πατρόν που χρησιμοποίησα μπορείς να το βρεις εδώ. Το ύφασμα που χρησιμοποίησα δεν υπάρχει πια σε αυτό το χρώμα, άλλα μόνο σε πρασινάκι και μπορείς να το δεις εδώ.

 

9 thoughts on “Sheona top και παρουσίαση πατρόν. Η μπλούζα με το μπροστινό δέσιμο!

  1. Τί όμορφα που το έραψες κοριτσάκι μου, το απογείωσες με αυτή την επιλογή υφάσματος! Σου πάει πολύ και οι φωτογραφίες σου είναι τέλειες!!

    Liked by 1 person

  2. Το μπλουζάκι είναι τέλειο! Νομίζω ότι αυτή η παραλλαγή είναι πολύ του στυλ σου. Να προσθέσω ότι αν δεν έλεγες ότι δεν έχεις τρίποδο δεν θα το καταλάβαινα ποτέ. Δεν ξέρω τί φωτογραφική έχεις αλλά αν έχει περιστρεφόμενη οθόνη θα σε σώσει στις “μοναχικές” φωτογραφήσεις. Θα ήθελα επίσης να πώ ότι, αν και ακόμη δεν έχω ράψει ακόμη πατρόν της Αθηνάς φαίνεται ότι δουλεύει πολύ σκληρά και προς το παρόν νομίζω ότι όλα της τα πατρόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καθημερινά ή πιο επίσημα ρούχα. Ότι καλύτερο για μας! Περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες παραλαγές που θα διαλέξεις.

    Liked by 1 person

    1. Αχ, δυστυχως δεν έχει και πηγαινοέρχομαι συνέχεια! 😁 Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια. Πραγματικά ήταν ένα αψογο πατρον! 💕💜

      Like

  3. Εχω το πατρον και εχω φτιάξει ηδη 4 φορεματα. Τωρα που βλεπω το τελειο μπλουζακι σου μου βαζεις ιδεες να το δοκιμασω!!! Μερικα ανετα και ευκολα να γινουν μπλουζακια, παντα ειναι απαραιτητα 😉

    Liked by 1 person

    1. Έτσι ακριβώς! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Εύη μου. Έχεις μήπως καποιο blog που ανεβάζεις αυτα που ράβεις ή κάποια σελίδα για να σε κανω φόλοου; 😊💕

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.