Ραπτικη · Uncategorized

Κιμονό με λάθος πατρόν, το δράμα και η λύτρωση!

kimono front

Είχα πολύ καιρό να ζήσω το δράμα μιας ραπτικής αποτυχίας. Στο νέο μου ξεκίνημα στη ραπτική είχα αναπτύξει μια μεθοδολογία. “Τάξη και μέθοδος!” φώναζα (εμπνεόμενη από τον αγαπημένο μου ήρωα, Ηρακλή Πουαρό)  και μέχρι πριν λίγες μέρες λειτουργούσε μια χαρά.

Ήταν Σάββατο απόγευμα όταν είχα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κοπή ενός πατρόν για κιμονό. Το δούλευα μια βδομάδα στο μυαλό μου, μελετώντας πατρόν που είχα βρει στο internet και κρατώντας σημειώσεις. Και πραγματικά το πατρόν μου ήταν σωστό! Το μόνο που έμενε ήταν να το κόψω στο ύφασμα την επόμενη μέρα και να το γαζώσω. Την Κυριακή όμως το πρωί ξύπνησα έχοντας δει ένα συνταρακτικό όνειρο. Το όνειρό μου με ενημέρωνε πως όλη η δουλειά που είχα κάνει την εβδομάδα που μας πέρασε, όντας ξύπνια και με το μυαλό μου σε εγρήγορση, ήταν λάθος και έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές.

Έτσι κι εγώ, υπακούοντας τις οδηγίες του ασυνείδητού μου, έκανα τις “διορθώσεις” που είχα δει στον ύπνο μου(!) καταστρέφοντας όλα αυτά για τα οποία είχα κοπιάσει. Όταν αντιλήφθηκα το λάθος μου ήταν ήδη πολύ αργά. Το ύφασμα είχε κοπεί και δεν υπήρχε επιστροφή. Είπα λοιπόν “yolo” (αλήθεια, έτσι είπα) και άρχισα να ράβω χωρίς να σκέφτομαι ελπίζοντας να σώσω την κατάσταση. Δε θυμάμαι πολλά από τη διαδικασία του ραψίματος, παρά μόνο πως έκανα ό,τι να’ ναι και δεν έδινα σημασία αν το γαζί φεύγει ευθεία ή κυματιστά. Όταν ξεκίνησα το πατρόν ήθελα να κάνω γαλλικές ραφές, αλλά ή απογοήτευση με οδήγησε στην αδιαφορία και έτσι “έκλεισα” τις ραφές με ένα απλό ζιγκ-ζαγκ.

kimono front ii

Το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο τραγικό όσο το περίμενα και στο άπειρο μάτι δε φαίνονται οι ατέλειες, οπότε μάλλον θα το φοράω. Τώρα ετοιμάζω νέο κιμονό, βασισμένο στις μετρήσεις που έκανα όταν ήμουν ξύπνια (oh, mon dieu!) και σύντομα θα το μοιραστώ μαζί σου! Εσύ έχεις ζήσει κάποιο ραπτικό δράμα; Τί κάνεις όταν όλα πάνε στραβά; Περιμένω να διαβάσω στα σχόλια!

Καλές δημιουργίες!

acornkiss

ΥΓ1: Το υπέροχο βισκόζ ύφασμα που κατέστρεψα, το πήρα από τα Υφάσματα Αναγνώστου

ΥΓ2: Τελικά τα κατάφερα! Δες το σωστό πατρόν και πώς να το φτιάξεις εδώ!

4 thoughts on “Κιμονό με λάθος πατρόν, το δράμα και η λύτρωση!

  1. Εντάξει πολύ αστεία ιστορία! Άλλοι υπνοβατούν και τρώνε, άλλοι τρώνε και μετά δεν τους παίρνει ο ύπνος (όχι εγώ, μια φίλη μου) και άλλοι έχουν παραπλανητικά προφητικά όνειρα! εντάξει ποτέ δε ξέρεις, μια μέρα μπορεί το υποσυνείδητο να ξηγηθεί αλλιώς!
    καμιά φορά με ρωτάνε γιατί δεν έχω δείξει ποτέ τι ράβω στο μπλογκ και η σύντομη απάντηση είναι ότι κάνω πατρόν μόνη μου γιατί δε θέλω με τίποτα να μάθω να καταλαβαίνω και να αλλάζω τα έτοιμα και μέσες άκρες ότι και αν έχω ράψει που δεν είναι μαξιλαροθήκη, είναι στη καλύτερη περίπτωση λίγο λάθος, στη χειρότερη αστείο.

    Like

    1. Χαχαχχαχα!!! Ξέρεις τι γίνεται; Κάποιες φορές βρίσκω όντως λύσεις σε πράγματα που με απασχολούν στον ύπνο μου. Το θέμα είναι ότι εδώ δεν είχα πρόβλημα. Το δημιούργησα στον ύπνο μου και βρήκα και τη λύση. Μιλάμε για τρελό fail! Σε καταλαβαίνω για τα λάθη και τις ατέλειες, αλλά δε χρειάζεται να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου. Δε χρειάζεται να είναι κάτι τέλειο. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς και συνεχίζεις. Σου στέλνω πολλά φιλιά!!! ♥

      Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.